Terug

Wie heeft stoere moderne gordijnroedes?

Babs Meelhuysen

Ik ben op zoek naar (rvs) stoere moderne gordijnroedes, diameter 2,8cm. Ik heb 2 raampartijen waarvoor deze bestemd zijn. Ik heb al gordijnen (met van die ronde metaalkleurige ringen) en die zijn vrij zwaar.

Voor de eerste raampartij (openslaande deuren) heb ik in totaal ca. 2.65m breed nodig. De steunen kunnen aan de (stenen) muur worden bevestigd. Afstand tot de muur ca. 4 cm (maak niet zoveel uit). Ik denk dat hier geen steun in het midden nodig is.

 

Voor de andere raampartij heb ik ca. 3.30 nodig. Het probleem is hier dat de raampartij tot aan het plafond komt. Er zit ook nog eens een verwarming, waardoor de steunen tot de muur 15-16 cm moeten overbruggen. In het midden kan dus geen muursteun. Wellicht kan er wel een plafondsteun worden geplaatst, maar het gaat hier om een stucwerk plafond (geen beton).

Wat is uw advies in deze?


1 Antwoord

Antwoord van Hewo Raamdecoratie

Geachte Heer Meelhuysen,

 

Voor de eerste raampartij zie ik géén problemen( wel een middensteun plaatsen), echter voor de tweede partij wel.  U zou eens na kunnen kijken of er in het midden van het plafond niet toevalling een houten draagbalkje ( tengel zit).  IN dat geval kunt U hier een pafondstgeun plaatsen.  Heeft U een vrij hoog kozijn van minimaal 60 mm en zitten uw ringen helemaal bovenaan, tot 2 cm van boven, dan kunt U afstandsteunen plaatsen op dit kozijn. 

 

Met vriendelijke groeten,  Henk Wouters

                                              Fa Hewo Weert