Terug

Kunnen bruine gordijnen ook gebleekt worden zodat ze crèmekleurig worden?

Lindy

Beste gordijn-bedrijven,

 

wij zijn bezig te verhuizen en in dat huis hangen perfect passende bruine gordijnen die we kunnen overnemen. Echter, de bruine gordijnen passen niet in onze lichte inrichting. Is het mogelijk de gordijnen te bleken, zodat ze crèmekleurig worden?

 

Alvast bedankt voor uw antwoord,

 

Lindy


1 Antwoord

Antwoord van Oskar's Interieuradvies

Het bleken van gordijnstoffen is een riskant.

Het is mogelijk dat de chemische werking wel de kleur van de stof lichter maakt, maar ook de structuur van de stof aantast. Bij de produktie van de gordijstof worden de stoffen nabehandeld met verschillende stoffen, Een goed voorbeeld is versteviging, en vuilwerend middel. Als deze stoffen door het chemische bleekmiddel worden verwijders kan de structuur en het effect van het hangen van de stof veranderen.

Ook kan er ongewenste krimp ontstaan.

Bij het bleken is het belangrijk dat alle stof goed worden bereikt door het bleekmiddel. Om het bleekmiddel goed tussen de plooien te laten bleken, zal de stof helemaal uit elkaar moeten. Ook de zomen er uithalen, i.v.m. de krimp.

 

Ik denk dat nieuwe creme gordijnen gunstiger kunnen zijn. (immers moet u alles weer opnieuw confectioneren) In onze Slimm Collectie zijn al gordijnen compleet geconfectioneerd verkrijgbaar vanaf € 19,95 p.m. stof.